Dat zullen meer mensen met mij hebben, dat als eenmaal iets is zoals het is, je al snel alleen maar voordelen ziet. Hele korte reistijd, waardoor je bij vertrek al; ‘ We zijn er bijnaaa…’ gaat zingen. Je naasten kunnen aanwaaien, alleen wanneer de vakantieganger daar zelf op zit te wachten natuurlijk! En je kunt thuis nog eens wat ophalen. Daarnaast kun je gewoon je eigen taal blijven spreken. Dit gold overigens niet voor ons hoor. De Duitsers die er in flinke aantallen waren, bleven stug Duits tegen ons praten. En dan praat je toch maar weer in je zelf verduitste Nederlands terug. Het klinkt vaak ook best goed; Wir gehen ab und zu aus essen, aber wir stecken lieber die BBQ an. Und die sunsuntergang am Hilgelo ist so schön als kan. Niets mis mee. En heel vaak zo’n zware jhaaa erachter zeggen doet het ook goed. Die dusche ist jetzt leider besetzt jhaaa. Dochterlief denkt dat ik vloeiend Duits praat. Houden zo. Maar hoe leuk zou het zijn als ze het toch eens wat meer proberen, Nederlands praten in Nederland. Vind ik persoonlijk heel respectvol en best grappig ook.

En gaaf dat je zo dichtbij huis 100% vakantiegevoel ervaart. Je bent op een mooie plek met mensen die je dolgraag bij je hebt. Veel zon en water maken de beleving optimaal. Je kijkt met andere ogen naar de omgeving die je al best goed kent. Je hebt rust en alle tijd. En vervolgens vol trots vertellen aan andere campinggasten dat wij hier gewoon vandaan komen. En laat de Duitse gasten maar gewoon Duits praten, voor de ultieme vakantiebeleving. Die Achterecke ist topf!

En ik heb dit jaar zelf kunnen ervaren dat het echt uitmaakt waar je staat op een camping. In de eerste week verbleven wij vooral in een luxe ingerichte tent op een wat kleiner veld tussen de meest luxe safaritenten. Super mooi en ideaal. En in de tweede week verbleven wij hoofdzakelijk bij onze caravan tussen andere caravans, campers en tenten. Het luxe van die ingerichte tent op vlonder, zorgde wel voor een denkbeeldig muurtje om ons heen. Wel een lage hoor, waar je zo overheen kon struikelen. Overigens ontzettend veel lol gehad met onszelf! De tweede week verbleven wij vooral rondom de caravan. En…geen muurtje te bekennen. Veel meer aanspraak, geklets met de buren, gezelligheid en sfeer op het veld zelf. Ook wel wat lompigheid en geschreeuw her en der, maar met wat leedvermaak is niets mis.

Luxe is heerlijk, maar simpel is gezelliger. Nur meine meinung jhaaa.

Volgend jaar willen we graag naar een camping, in een luxe ingerichte tent met een zwembad vol glijbanen. Ik hou wel van afwisseling. Stenen blijven thuis.