Het aannemersbedrijf hecht grote waarde aan duurzaamheid in zowel het ontwerp als in de bouwwijze. In de ontwerpfase wordt hiervoor de basis gelegd. Niet alleen de keuze van materialen, maar ook de ligging, indeling en installaties bepalen tezamen de duurzaamheid van uw woning. Bij de keuze van materialen denkt Aannemersbedrijf
HolkenborgBoomkamp veelal in natuurlijke producten (hout, cellulose enz.). Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Dat zorgt voor efficiënt bouwen met een persoonlijke aanpak. Prefab bouwen vanuit de eigen geautomatiseerde werkplaats met CNC machines en CADCAM tekenprogramma’s zorgen voor een optimale kwaliteit van uw HSB (houtskeletbouw) woning. Hier worden de HSB wanden, vloeren en daken, maar ook de kozijnen, trappen en deuren vervaardigd.

Voor de draagconstructie van de woningen wordt vaak eiken toegepast. Dit wordt verwerkt in gebintvormen en gaat eeuwen mee. Naast eiken wordt er gewerkt met FSC vurenhout. FSC hout komt uit gecontroleerde bossen die duurzaam groeien en na de kap weer worden aangeplant. Dit bevorder 't circulariteit. Want duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan de woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omgaan met energie en grondstoffen. De beproefde methode is zeker niet duurder dan traditioneel bouwen. Het kan zelfs goedkoper uitpakken.

Aannemersbedrijf HolkenborgBoomkamp is een compleet Hout Skelet Bouwer die staat voor vakmanschap in combinatie met modern bouwen. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een
Achterhoekse mentaliteit: we doen wat we beloven en leveren vakwerk. Of het nu gaat om authentieke gebinten of modern ontworpen villa’s. “Het ambacht in huis”, zo luidt het motto. De onderneming beheerst alle disciplines, van ontwerp tot realisatie en van grondwerk tot transport. Boven alles wordt de klant centraal gesteld en gaat de onderneming met de tijd mee. Dat alles zie je terug in traditionele vaardigheden en een innovatieve aanpak zowel qua technieken als materialen.

Kijk voor een indruk naar de productiefilm op de website www.holkenborgboomkamp.nl

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een nieuw huis bouwen met HSB of overweegt u een verbouwing?
Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Klik hier om jouw puzzel in te sturen