Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De term bevalt Gerwin Starink niet. “Ze kunnen vaak prima functioneren, er is dus geen sprake van een afstand. Dat etiket moet er vanaf. Iedere medewerker heeft zijn talenten en zijn mindere kanten. En is net waar je mee aan de slag gaat. Bij ons werkt het prima.” Hij wil maar zeggen dat als de wil er maar is veel mogelijk is. Zeker als er rekening mee wordt gehouden, want Boenders gelooft in de doelgroep. Daarbij speelt het sociale hart van het bedrijf en de eigenaren een belangrijke rol. “Ik was vroeger zelf ook geen makkelijke jongen en ben bij de hand genomen. Ik heb kansen gekregen. Daar moet je geluk mee hebben, dat ben ik nooit vergeten.”

Veel bedrijven hebben moeite om vacatures ingevuld te krijgen. Medewerkers zijn een waardevol bezit. Bij Boenders zijn ze zich dat terdege bewust. “Met fijne, gemotiveerde en loyale medewerkers houd je de kwaliteit en service hoog en zorg je voor een prettige sfeer op de werkvloer en in de winkel. Ook daarmee maak je het verschil.” De werknemers voelen zich gewaardeerd en krijgen mogelijkheden om door te groeien. “Als je als werkgever goed bent voor je medewerkers, krijg je dat dubbel en dwars terug. Dan zijn ze bereid hard te werken en een stapje extra te doen als dat nodig is. Je moet het met elkaar doen en we maken dan ook geen onderscheid.” Zo is er ook ruimte voor medewerkers die door omstandigheden lastig aan een vaste baan kunnen komen. Sjoerd en Yannick zijn daar goede voorbeelden van. Ze hebben hun draai bij Boenders gevonden, werken er met veel plezier en zitten mede daardoor goed in hun vel. “Natuurlijk geeft dat voldoening, maar uiteindelijk hebben ze het, met een beetje hulp, zelf gedaan.” Volgens wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland is het van groot belang dat iedereen op zijn manier een bijdrage levert aan inclusief ondernemen. “Je moet de deur open zetten, een veilige plek bieden en de mensen vertrouwen geven. Dat gebeurt hier op een hele gave manier”, reageerde de wethouder enthousiast. Gerwin en Aleid Starink kregen van hem het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt. De wethouder was onder de indruk van hoe het er bij Boenders aan toegaat. “Deze erkenning is meer dan verdiend. We hebben werkgevers als jullie hard nodig.”

Gerwin en Aleid Starink lopen al een tijd mee. Op 1 juli is het exact 25 jaar geleden dat zij Boenders hebben overgenomen. In die tijd heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels bestaat de schil uit zo’n 35 medewerkers. Het is een mooie mix van jonge en oudere krachten. Het vormen en opleiden van jonge medewerkers vormt een speerpunt bij Boenders. Gerwin, zelf slager van beroep, beseft dat het ambacht niet verloren mag gaan. “We zijn een erkend leerbedrijf voor bakkers en slagers. Zo heb ik zelf ooit het vak ook onder de knie gekregen. Dat maakt de cirkel rond.”

Boenders Keurslager en Boenders De Echte Bakker        
Brink 1 t/m 5  Eibergen                          
T   0545 471393 (slagerij) 471824 (bakkerij)                                              
www.boenders.keurslager.nl
www.boenders-echtebakker.nl

Klik hier om jouw puzzel in te sturen