Finn Anam Cara oftewel witte vriend voor het leven. De naam verwijst naar de Zwitserse Herdershonden die Hetty Jaaltink inzet voor de TOPDOG trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen met gedragsproblemen. Ze is namelijk gecertificeerd TOPDOG trainer. Daarnaast heeft ze een zorgservice waarbij iedereen met een indicatie voor zorg een flexibele begeleiding kan krijgen. Tot slot zijn er ook nog de dog trainingen, die zijn bestemd voor mensen die een sociale, goed luisterende hond willen.

TOPDOG
Als reguliere trajecten zijn vastgelopen of niet aanslaan, kan de TOPDOG training uitkomst bieden. Ze worden individueel of in kleine groepjes van maximaal vier personen gegeven. De Zwitserse herders staan bekend vanwege hun psychosociale kwaliteiten. “Ze spiegelen zich aan mensen. De sessies zijn erop gericht om de sociale vaardigheden te verbeteren.” De cliënten kunnen zich ontwikkelen en beschikken na verloop van tijd over meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en expressiviteit. “Vrijwel iedereen heeft er baat bij”, vertelt Hetty. “Ze zijn sterker, vrolijker en hebben minder angsten. Dat is heel mooi om te zien, het geeft me veel voldoening. De beproefde methode werkt ook goed voor kinderen die gepest worden of zelf pesten.” Ook scholen maken gebruik van de voorziening.

Zorgservice
In het verlengde van de TOPDOG training ligt de zorgservice. Bij Jaaltink’s Zorgservice worden de activiteiten afgestemd op wat iemand wil en kan. Op de huiselijke locatie in Vorden zijn er tal van mogelijkheden voor dagbesteding, maar het kan ook op de locatie van de cliënt. De begeleiding is altijd van hoge kwaliteit en gaat gepaard met de juiste zorg. Verder is er ruimte voor kleinschalige logeeropvang voor kinderen. Er wordt gewerkt met leerdoelen die regelmatig geëvalueerd en eventueel bijgesteld worden. Hetty biedt een luisterend oor en begrip. Ze kan met haar expertise heel gericht tot de kern van het probleem komen.

Dog training
Hetty is naast TOPDOG trainer ook hondengedragsadviseur. Op haar hondenschool geeft ze verschillende trainingen. Daaronder de puppycursus, de jonge hondentraining, de Sociale Huis Hondtraining (SHH) en de Gedrag en Gehoorzaamheidtraining (G & G training). De trainingen worden vaak afgesloten met een examen. Ook zijn er combi- of privétrainingen mogelijk.

Contact
Voor meer informatie over de diensten van Finn Anam Cara of een geheel vrijblijvende kennismaking op afspraak, neemt gerust contact op met ons. Dat kan telefonisch, per mail of via de website.

Finn Anam Cara, Hetty Jaaltink
TOPDOGtraining, Jaaltink’s Zorgservice en Jaaltink’s Dogtraining
Wiersserbroekweg 1a
7251 LG Vorden
T    06 13030774
E    hettyjaaltink@hetnet.nl
I     www.finnanamcara.com

Klik hier om jouw puzzel in te sturen