Kaak in Terborg ontwerpt en produceert geïntegreerde en geautomatiseerde productielijnen voor industriële bakkerijen, met onder meer ovens, koeltorens, bufferkasten en transportsystemen. 70% van het brood in de Nederlandse supermarkten (vers, half afgebakken, ongebakken) is gemaakt met machines van Kaak. Net als het beschuit van Bolletje, Deventer koeken en vrijwel alle pizza’s, vers en ingevroren. Maar ook de taarten van de New Yorkse Starbucks, de takeaway sandwiches in Santiago en de krentenbolletjes voor de schoolkinderen in Teheran.

Alles in huis
De toonaangevende onderneming heef t alles voor handen om volledig zelfstandig machines voor de industriële bakkerijbranche te kunnen engineeren, assembleren en installeren. Allereerst worden de verschillende onderdelen in eigen huis geproduceerd. Hiervoor is er de beschikking over de nieuwste technologieën, denk aan vlakbedlasers, een tubelaser, CNC gestuurde kantbanken en CNC draai- en freesmachines. Uniek is de toepassing van de 3D-metaalprinter waarmee zowel gereedschapstaal als RVS-onderdelen kunnen worden geprint. Bij de klant worden de machines opgebouwd tot complete productielijnen en door Kaak in bedrijf gesteld.

Van tekentafel tot inbedrijfname
De komende tijd zou Kaak graag nieuwe software-engineers aan haar team toevoegen. Zij houden zich bezig met het schrijven van besturingsprogramma’s voor de machines van nieuwbouwinstallaties. Mechanische en elektro-engineers werken in één team samen aan een productgroep. Zo worden de kwaliteit en ontwikkeling van een machine gewaarborgd. “Bij Kaak wordt de productie volledig in eigen huis gedaan en zie je dus direct het resultaat van je werk”, ver telt Christian de Koning, manager van de afdeling elektro engineering. “Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor een project. De betrokkenheid begint op de tekentafel en eindigt bij de inbedrijfname. Dat laatste gebeurt bij de klant op locatie, wereldwijd.” De uitdaging zit in de technische mogelijkheden. Kaak houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en speelt er op in. “Continue doorontwikkeling is hierbij essentieel, zowel procesmatig als qua techniek. Dat maakt het extra interessant, je bent nooit uitgeleerd”, benadrukt de afdelingsmanager. “Het is ook heel gevarieerd. Vrijwel elke machine is maatwerk, er zijn maar weinig dezelfde toepassingen.” Kaak heeft regelmatig vacatures voor software-engineers. Zo is er ruimte voor projectengineers besturingstechniek met affiniteit met robotics. Je hebt de mogelijkheid om breed werkzaam te zijn in het werkveld van industriële automatisering en mechatronica.

Goede werkgever
In Terborg werken meer dan 400 medewerkers, waarvan ruim 100 mechanisch en elektromonteurs, circa 100 mechanisch en elektro-engineers, maar ook vele stagiaires en leerlingen. Klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn en samenwerken staan hoog in het vaandel. Kaak wil haar medewerkers als goede werkgever een veilige, stabiele en boeiende werkomgeving bieden, met een eindproduct waar men trots op is. Doordat het hele productieproces zich in eigen huis bevindt, is een breed scala aan functies aanwezig en zijn daarmee

Klik hier om jouw puzzel in te sturen