Aan het woord Marco Frank, voorzitter van het Internationaal Marveldtoernooi: “Het Nederlandse voetbal telt weer mee in Europa. Het Nationale team heeft de halve finale van de Nations League bereikt en Ajax verraste iedereen met mooi en attractief voetbal en een plek in de halve finale van de UEFA Champions League. Mede door aanstormend nieuw talent zoals Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Enkele jaren geleden waren de eerste twee nog te bewonderen op het Internationaal Marveldtoernooi en nu al behoren ze tot de grote Europese sterren. Maar ook Ajax-spelers Noussair Mazraoui, Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Joël Veltman deden hiervoor internationale ervaring op in Groenlo.

Dat het Nederlandse voetbal weer meetelt was de afgelopen jaren al te merken op ons eigen  Internationaal Marveldtoernooi. Door sommige deelnemende teams al meerdere keren bestempeld als de Champions League voor O15 teams. Hadden de Nederlandse teams lange tijd moeite om mee te doen voor de hoofdprijs, in 2014 wist PSV het toernooi te winnen en vorig jaar behaalde Ajax de eerste plaats. Ajax versloeg in een spannende en hoogstaande finale FC Barcelona met 3 – 1.

Ook bij de arbitrage is weer het nodige talent te bewonderen. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters uit de eredivisie, aangevuld met talenten uit het amateurvoetbal en twee jonge talenten uit het buitenland. Voor de eerste keer hebben we een vrouwelijke scheidsrechter: Lizzy van der Helm, acterend op FIFA niveau bij de vrouwen. Dus ook hier de top in Groenlo.
Meer dan 300 vrijwilligers zullen het toernooi in goede banen gaan leiden. En circa 140 sponsoren maken het mogelijk dat het voor de teams, vrijwilligers en bezoekers aan niets zal ontbreken. Alle teams verblijven op het 5-sterren bungalowpark van hoofdsponsor Marveld Recreatie, op loopafstand van het sportcomplex. Een unieke combinatie. De sporthal naast de velden is ingericht om 400 spelers, coaches, vrijwilligers en genodigden van een hapje en een drankje te voorzien. Sportcafé Den Elshof is weer 100% voorbereid op duizenden bezoekers. Voor de jonge bezoekers zijn er diverse nevenactiviteiten op het Jumbo Kidsplein. En op de donderdagavond is niemand minder dan Björn Kuipers te gast op de sponsoravond van het Marveldtoernooi en de s.v. Grol. De sporthal zal met 500 sponsoren weer volledig bezet zijn.  
Ook wil ik hier niet onvermeld laten dat we dit jaar weer twee goede doelen steunen. Het landelijk goede doel is KiKa gekoppeld aan een doelpunten actie en regionaal zetten we dit jaar stichting Huntington Oost Achterhoek in de schijnwerpers”

Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi hoopt wederom op een fantastisch toernooi met heel veel mooi, maar vooral sportief voetbal. U bent van harte welkom in het weekend van 14, 15, 16 juni a.s.!


Klik hier om jouw puzzel in te sturen