Ze heeft vroeger zelf fanatiek op niveau aan handbal gedaan, maar Judith Doppen heeft later haar draai bij voetbalvereniging RKZVC helemaal gevonden. Door haar man en zoons raakte ze ‘besmet’ met het virus van de dorpsclub. Sinds haar oudste zoon Björn voetbalt, vervult Judith er vele taken als vrijwilliger. Dat doet ze graag. “Het is een leuke en gezellige club! Veel gaat vanzelf en ik kan moeilijk nee zeggen. Dat kan ik toch ook nog wel doen, denk ik dan.”


Jeugdactiviteiten Ze speelde zelf handbal bij Pacelli en nu doet ze aan hardlopen en zwemmen in groepsverband. Toch is ze veelal te vinden op sportpark De Greune Weide van de Rooms Katholieke Zieuwentse Voetbal Club (kortweg RKZVC). Het begon allemaal toen de oudste zoon op 6-jarige leeftijd lid werd. “Ik stelde me beschikbaar als leidster van het team en zo is het balletje gaan rollen. Later ben ik ook leider geworden van onze andere zoon Sven.”
Judith traint en begeleidt nu al jaren de mini’s, de kids onder de 7 jaar. Daarnaast is ze één van de trainers van de voetbalschool en zit ze in het jeugdbestuur. Van hieruit heeft ze een coördinerende rol voor eigenlijk alle jeugdteams, omdat ze voor bijna iedereen het aanspreekpunt is. Maar ze regelt ook de kleding voor alle jeugd- en kaderleden. Daarnaast organiseert ze jaarlijks de Voetbal-Tweedaagse in de herfstvakantie en heeft ze ook nog een coördinerende taak voor de presentatiegids De Voorzet en het poulen tijdens thuiswedstrijden. “Allemaal heel leuk om te doen. Het geeft gewoon veel voldoening en je krijgt er ook alle waardering voor. Daarom sta ik altijd klaar om te helpen als dat nodig is.” Dat weet men ook. Als iemand een sleutel is vergeten, bellen of appen ze haar die dan snel even op de fiets springt. “Gelukkig woon ik dichtbij het complex, dat scheelt. Maar meestal ben ik er iedere dag wel even. Wat ik verder mooi vind, is dat iedereen elkaar helpt. De onderlinge band is erg goed.” Haar man René zit al lange tijd in het hoofdbestuur. Zoon Björn speelt in de selectie en haar andere zoon Sven komt uit in het eerste team van de jeugd onder 19. “We vormen een echte voetbalfamilie. Vaak gaat het in het gezin over RKZVC en we kijken uiteraard op zondag naar het 1ste dat het geweldig doet.” Het vlaggenschip speelt in de hoofdklasse en presteert opvallend goed voor een dorp met ruim tweeduizend inwoners. “De club leeft enorm. Het gaat er heel gezellig aan toe. Dat maakt het extra mooi.”

Klik hier om jouw puzzel in te sturen