Hij kan het zelf amper bevatten. Vorige maand groeide zijn aanhang op de digitale snelweg in amper tien dagen van 10.000 naar ruim 100.00 volgers. En het eind is nog niet in zicht. Met een miljoenenpubliek lijkt de sky de limit. “Het was de afgelopen periode een gekkenhuis. De telefoon bleef maar ratelen. Iedereen wilde interviews, ik heb bij de meeste aanvragen de boot maar even afgehouden. Anders kom je nergens anders aan toe.”
Ard noemt zichzelf een creatieve ‘gek’. Hij is grafisch ontwerper en werkt bij een reclamebedrijf in zijn woonplaats. In zijn vrije tijd maakt hij fotomontages van bekende sterren uit binnen- en buitenland. Vooral de tijdreisbeelden waarbij een oudere en jongere versie staan afgebeeld zijn populair. Soms omarmen ze elkaar, dat zorgt voor iets extra’s. Daarnaast scoren de afbeeldingen waarbij sterren het podium delen (de pretduetten) en foto’s waarbij twee mensen versmelten in één gezicht. Hij zet ze op zijn Instagram account en daarna gaat het los. “Het begon een paar jaar geleden met Madonna. Dat sloeg enorm aan. Ook Madonna zelf reageerde enthousiast.”

Vorige maand kwam het allemaal in een stroomversnelling nadat enkele toonaangevende media aandacht schonken aan zijn werk. Sindsdien krijgt hij steeds meer opdrachten, soms uit onverwachte hoek. “Het ontbreekt aan tijd om alles te doen, ik pik de krenten eruit. Zoals een opdracht van Sony Music in Spanje. Ze wilden graag een montage met oud en jong van een Spaanse topartiest die binnenkort 70 jaar wordt.” In Nederland werd zo’n foto van Koning Willem Alexander enorm gewaardeerd. Zangers als André Hazes junior, Guus Meeuwis en komiek Jochem Myjer hadden al contact met Ard na diens foto’s. “Ze vonden het erg mooi en nodigden me uit voor een optreden of voorstelling. Zo ben ik binnenkort in Carré om Jochem Myjer te zien en krijg ik na afloop de kans hem te ontmoeten. Die waardering spreekt me aan.”

Het photoshoppen blijft een hobby, zegt de hoofdrolspeler zelf. “Leuk om te doen, maar je wordt er niet rijk van. Het gaat om de uitdaging en de positieve reacties. Het is niet de bedoeling om er mijn werk van te maken. Dat risico vind ik te groot. Nu sta je volop in de belangstelling, dat kan zomaar voorbij zijn. Daarom blijf ik er heel nuchter onder.”

Klik hier om jouw puzzel in te sturen