De grote finale van The Voice heeft ze vorige maand thuis op haar eigen bank gekeken. Dat was best jammer, maar gefrustreerd was de Vordense Cleo allerminst. “Natuurlijk, als je eenmaal in zo’n groot programma zit, dan wil je erin blijven. Maar ik ben ver gekomen en heb hele mooie kritieken gehad. Het was een geweldige ervaring. Dus ik ben vooral heel tevreden.”
Beroemd worden was niet haar doel, toen Cleo zich vorig jaar eindelijk besloot op te geven voor The Voice. De Vordense, die begin dit jaar bij haar vriend in Enschede is gaan wonen, had net de opleiding Artiest aan het ROC van Almelo afgerond. The Voice was voor Cleo vooral een prachtig podium om ervaring op te doen en zich aan een groot publiek te laten zien.  “Ik wilde al langer meedoen aan The Voice. Vorig jaar besloot ik dat het maar eens moest gebeuren. Ik heb me aangemeld en een oud filmpje meegestuurd. Daar had ik al direct spijt van, ik dacht dat het vast niet goed genoeg was.’Maar die angst bleek onterecht. Cleo werd uitgenodigd voor de Blind Auditions. Ali B en Anouk draaiden voor haar. “Ali had vooraf mijn voorkeur, maar Anouk haar commentaar sprak me zo aan, dat ik ter plekke mijn keuze veranderde.”

Zelfvertrouwen
Zo kwam Cleo terecht in team-Anouk. De zangeres die nogal recht voor zijn raap kan zijn. “Ja, dat beeld had ik ook. Maar ik vond het juist heel prettig bij Anouk. Ze is eerlijk,  duidelijk en realistisch. Als je goed meewerkt en luistert naar haar adviezen, dan kan je heel fijn met haar werken.”

Wat Cleo zoal heeft geleerd?
“Niet zozeer muzikale of zangtechnische dingen. Meer het omgaan met de druk en de spanning. Genieten, zelfvertrouwen hebben, loslaten van de zenuwen. Dat heb ik echt meegenomen.”

Picture
Genieten deed Cleo ook van de aandacht die de TV-optredens haar opleverden. Met name in Vorden werd ze overal aangesproken. Maar ook daarbuiten. “Je bent echt even in de picture. Dat was best leuk. Maar het wordt ook weer snel minder, merk ik wel. Dat is prima. Ik hoef niet heel bekend te worden, mijn doel is om te kunnen leven van de muziek.”

Cleo is bezig met het opzetten van haar eigen zangschool en een gloednieuwe showband voor feesten en partijen. Daarnaast doet ze duo-optredens met een gitarist.  “De combinatie van lesgeven en optreden vind ik heel leuk. Door The Voice heb ik nu enige bekendheid, mensen nemen me serieuzer, er komen meer optredens. Dat is precies wat ik wilde bereiken.”