Petra Lamers, geboren en getogen in de Achterhoek, voltooide haar studie Rechten aan de Rijksuniversiteit in Leiden in 1993. Ze heeft een brede belangstelling en werkte niet alleen als advocaat. Zo was Petra ook bedrijfsjurist bij de Nederlandse Spoorwegen en fungeerde ze als docent civiel recht en arbeidsrecht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Bij de NS adviseerde ze onder andere de directie over alle overlegvergaderingen met de Centrale Ondernemingsraad.

Praktische oplossingen
Met deze jarenlange bagage op zak, startte ze in 2019 haar eigen advocatenkantoor. “Ik wil mensen graag helpen. Dat maakt mijn vak zo mooi! Regelmatig kan een zaak al in een vroeg stadium praktisch worden opgelost, maar soms ontkom je niet aan een juridische procedure. Vanzelfsprekend kun je ook daarvoor bij mij terecht.” Petra is geen doorsnee advocaat. Ze beschikt over veel ervaring, is creatief en praktisch ingesteld. De wens van de cliënt is haar uitgangspunt. “Ik vind het essentieel om aan cliënten het eerlijke verhaal te vertellen, ik wil mezelf altijd in de spiegel kunnen aankijken.” Niet alleen een eerlijk advies is standaard, het Achterhoekse advocatenkantoor rekent ook een eerlijk, realistisch tarief.

Voorkomen van conflicten
De huidige crisis heeft gevolgen voor de arbeidsmarkt. Dat roept tal van vragen op. Zowel bedrijven als medewerkers willen graag duidelijkheid. Arbeidsrechtelijke zaken moeten immers goed geregeld worden. Petra Lamers merkt dat mensen behoefte hebben aan ondersteuning. “Ontslag en ziekte van een werknemer, het heeft allerlei gevolgen. Waar loop je tegenaan en hoe pak je het aan?” Als specialist geeft ze werkgevers en werknemers advies op alle vlakken van het arbeidsrecht. Haar focus ligt op het voorkomen van conflicten. Ook kun je terecht voor het opstellen van arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaardenreglementen en vaststellingsovereenkomsten. Dat geldt ook voor een second opinion.

Petra verzorgt ook zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand en treedt tevens op als mediator. Voor ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht en verbintenissenrecht bent u bij Petra Lamers aan het juiste adres. Met haar jarenlange ervaring als docent, advocaat en bedrijfsjurist geeft ze eveneens cursussen op maat voor HR-medewerkers.

Contact
Voor meer informatie of een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek, neem u contact op met:
Petra Lamers, Advocaat & Mediator
Mozartstraat 1
7131 AG Lichtenvoorde
T   06 50 62 59 82
E   info@petralamers.nl
I    www.petralamers.nl