Een orthoptist is veelal werkzaam in een oogheelkundige kliniek van een ziekenhuis en soms ook in een optiek winkel zoals bij SVEN voor Ogen het geval is. Een orthoptist behandeld met name de volgende klachten en/of problemen als scheelzien, lui oog, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen, specifieke hoofdpijn- en leesklachten, brilafwijkingen en slechtziendheid.

Voor oogmetingen bij kinderen kun je bij de orthoptist van SVEN voor Ogen een afspraak maken. Kinderen tot 10 jaar worden altijd door een orthoptist gemeten. De orthoptist en de optometrist overleggen indien nodig met elkaar om zo te zorgen voor een optimale behandeling en/of advies. De ogen worden bij een eerste afspraak gedruppeld om zo een nauwkeurige sterktemeting te kunnen uitvoeren. Kinderogen zijn nog erg flexibel en kunnen nog erg goed scherpstellen (accommoderen), waardoor een oogmeting zonder druppels nooit zo nauwkeurig is. Met behulp van de oogdruppels worden de pupillen verwijd en wordt het vermogen om scherp te stellen tijdelijk stilgelegd waardoor de meting nauwkeurig uitgevoerd kan worden. Het gevolg van druppelen is dat een kind wazig ziet en fel (zon-)licht hinderlijk is. Daarom zie je bij Sven ook vaak kinderen met een stoere zonnebril of pet de winkel uit lopen.

Samen met de orthoptist kijk je wat de beste behandeling is om de oogklachten op te lossen. Enkele voorbeelden kunnen zijn: pleisters om een lui oog te behandelen, oogspier-oefeningen om oogspieren versterken en de samenwerking te verbeteren tussen de ogen of een bril of contactlenzen om de gezichtsscherpte te verbeteren.

Twijfel je over de gezichtsscherpte bij één van je kinderen of is er op het consultatie bureau een afwijking geconstateerd? En wil je graag een afspraak in de winkel bij de orthoptist? Neem dan contact op via het contactformulier op de website: www.svenvoorogen.nl of bel op 0573 454629

Droge en natte ogen
Als je ogen niet goed vochtig worden gehouden door de traanfilm spreken we van droge ogen. Natte ogen zijn daar weer een gevolg van. Er zijn verschillende manieren om droge (en daarmee natte) ogen te behandelen. Het kan door middel van kunsttranen (druppels en/of gel), het verbeteren van de functie van de meibomklieren met behulp van laserbehandeling (IPL), concentraatsupplementen ter verbetering van de slijmbekercellen en met behulp van punctum-pluggen (hiermee wordt de traanafvoer tijdelijk dichtgemaakt). SVEN voor Ogen heeft veel goede ervaringen met de behandeling van droge ogen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van effectieve IPL behandelingen.  Dit is een uitermate succesvolle methode waarbij de meibomklieren weer worden aangespoord te gaan werken. Wil je meer weten over de behandeling van droge ogen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Je bent van harte welkom bij SVEN voor Ogen in de Dorpsstraat 17 in Ruurlo.
Voor meer informatie: www.svenvoorogen.nl