De Derustit Group is al meer dan 65 jaar gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van roestvaststaal. Daar wordt elektrolytisch polijsten, chemisch reinigen (beitsen en passiveren) en handmatig slijpen en polijsten bedoeld. De rvs-producten krijgen bij Derustit Gelderland in Winterswijk een corrosiebestendige toplaag. Met het beitsen en passiveren heeft het bedrijf een zeer sterke reputatie opgebouwd en wordt een lange levensduur gegarandeerd. Bedrijfsleider Marco ter Haar van Derustit Gelderland in Winterswijk vertelt na een boeiende rondleiding vol trots over de werkwijze van zijn bedrijf. “Er wordt met passie gewerkt en we streven naar perfectie”, benadrukt hij. “Met de beste kwaliteit kun je je onderscheiden en dat doen we al vele jaren. We moeten het van mond-tot-mond reclame hebben. Dat gebeurt door vakwerk te leveren.”

Breed inzetbaar
Derustit Gelderland maakt onderdeel uit van de Derustit Group met vestigingen in Heerenveen, Winterswijk en vier vestigingen in Duitsland. In Winterswijk werken tien medewerkers voor bijvoorbeeld machinefabrieken, bedrijven uit de zuivel-, bakkerij- en voedingsindustrie en ondernemingen in watertechnologie. “We zijn breed inzetbaar”, zegt Marco ter Haar. Tot de opdrachtgevers behoren toonaangevende bedrijven als Marel in Lichtenvoorde, G. van Beek Kalverstalinrichting in Barneveld, Addit, H en F, Sulo, Colubris, Starbucks en Nijhuis Pompen. In Winterswijk worden bijvoorbeeld de frames gebeitst van de ANWB-borden. Maar dat geldt ook voor de koffietankjes van Starbucks, Parijse afvalbakken en onderdelen voor kalverstallen overal ter wereld. “Hierbij gelden uiteraard hoge kwaliteitseisen. Daar voldoen we ruimschoots aan.”

 

Originele structuur
Het beitsen zorgt ervoor dat de originele structuur van de rvs-producten en onderdelen terugkomt. De vakkundige medewerkers verwijderen achtergebleven staaldeeltjes van het productieproces waardoor rvs een hogere weerstand tegen corrosie krijgt. De oxidehuid herstelt daarna langzaam door reacties met zuurstof. Derustit versnelt dit proces door chemisch passiveren. Er komt dan als het ware een nieuwe laag omheen. “Bij het beitsen maken we gebruik van dompelen, circuleren of sproeien, ook wel innevelen genoemd, afhankelijk van de complexiteit en grootte van de objecten. Dat gebeurt in de beits- of sproeihal, maar het kan ook op locatie gebeuren als het object niet geschikt is voor transport.”

Nauwkeurig én snel
De beits- en passiveerprocessen moeten niet alleen nauwkeurig, ook vaak snel gebeuren. Milieueisen spelen daarbij een rol. Derustit maakt waar wat het beloofd. Marco ter Haar: “Afspraak is bij ons ook echt afspraak. We leveren vakwerk en zijn uiterst flexibel vanwege een twee ploegensysteem. Niet onbelangrijk: ons bedrijf onderhoudt een optimaal contact met klanten. Dat komt omdat we goed bereikbaar zijn, ook telefonisch. De krachten van alle Derustit vestigingen worden gebundeld, waardoor we beschikken over een grote expertise. Dat is absoluut een meerwaarde!”

Contact
Voor meer informatie:

Derustit Gelderland B.V.
Koningsweg 223-225
7102 DT Winterswijk
T    0543 51 29 90
E    terhaar@derustit.nl
I     www.derustit.nl