U kunt een afspraak maken met Walter Krabben of Anne Marie Griffioen
Naast het verstrekken van schoenadvies, leveren we o.a. :

  • Orthopedische schoenen
  • Semi orthopedische schoenen
  • Steunzolen en Sport steunzolen
  • Aanpassingen en voorzieningen aan confectie schoeisel
  • Verbandschoenen
  • Veiligheidsschoenen

Een groeiende groep met betrekking tot voetproblemen zijn cliënten met Diabetes Mellitus, (suikerziekte)

De kans op complicaties is bij diabetes patiënten twee tot vier keer zo groot. Door doorbloedingsstoornissen kunnen bloedvaten en zenuwvezels in de voeten beschadigd raken. Het gevolg is minder gevoel in de voeten en een verzwakking van de botstructuren. De voetvorm veranderd (vaak bredere voorvoet) waardoor eelt en drukplekken ontstaan. Wanneer deze druk- en eeltplekken niet tijdig worden onderkent en verzorgd, kunnen wondjes en voetbedreigende infecties ontstaan.

De keuze voor het type schoeisel wordt mede bepaald door de voetvorm en de kwetsbaarheid van de voet. Daarnaast is het belangrijk dat de voeten dagelijks worden geïnspecteerd.

Het kiezen van het juiste schoeisel kan bijdragen aan het voorkomen van voetproblemen. Met de arts kan worden besproken of nog confectieschoeisel gedragen kan worden of dat aangepast (orthopedisch) schoeisel een betere oplossing is. Daarnaast kunt u bij Krabben orthopedische schoentechniek terecht voor een vrijblijvend en gratis schoen advies met één van de orthopedische technici.

Orthopedische schoentechniek is opgenomen in de lijst van cruciale beroepen. Deze lijst is gepubliceerd op www.rijksoverheid.nl. De beroepsgroep valt onder de medewerkers hulpmiddelenzorg

Krabben orthopedische schoentechniek is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 geopend. Wij werken uitsluitend op afspraak.