Jullie moeder wilde geen tweeling?
Youtha: “Haar mening is inmiddels wel veranderd, haha. Nu vindt ze het heel bijzonder, maar vroeger was ze bang dat we altijd ‘samen één’ zouden zijn. Bij sommige tweelingen overheerst dat.”
Ninja: “Tot ons tweede levensjaar woonden we in Frankrijk, waar tweelingen als heel bijzonder worden gezien. Ze dragen daar bijvoorbeeld vaak dezelfde kleding. Mijn moeder wilde dat niet.”
Youtha: “Toen we ouder werden vonden we het wel leuk om hetzelfde gekleed te gaan, maar dan was het onze eigen keuze.” 
Ninja: “Voor de schoolfoto in de brugklas haalde ik jou over om dezelfde kleding aan te trekken. De schoolfotograaf kon ons niet uit elkaar houden en we mochten dan ook niet na elkaar op de foto, haha. We waren écht hetzelfde.”

Jullie hebben nu verschillende kapsels. Bewust?
Ninja: “Ik ben de laatste 7 maanden 30 kilo afgevallen. Dus daar hoorde ook een ander kapsel bij.”
Youtha: “Het staat je goed.”
Ninja: “Jij zou het ook korter kunnen doen.”
Youtha: “Nee, dat mag niet van mijn man, haha.”

Hoe bijzonder is het om een look-a-like te hebben?
Ninja: “Heel bijzonder, maar het is voor ons normaal omdat we niet anders gewend zijn. Ik ervaar het tegenwoordig ook anders: nu mijn dochtertje naar de peuterspeelzaal gaat voel ik een soort eenzaamheid, omdat wij zelf nooit alleen waren en alles met z’n tweeën deden. Dat voelt heel raar, want mijn dochtertje heeft het ook in haar eentje hartstikke leuk.”
Youtha: “Op de middelbare school werden we gepest en toen begon ik me af te zetten tegen het tweeling-zijn. Voor mij hoefde het allemaal niet zo. Maar als buitenstaanders op een nieuwe school waren we heel erg op elkaar aangewezen.”
Ninja: “Mij maakte dat niet uit. Ik wilde altijd hetzelfde als Youtha. Laten zien dat we tweeling zijn. Vond ik leuk.”

Hoe zou je jullie band omschrijven?
Youtha: “Sowieso zijn we met de hele familie heel hecht. Tot ons tweede jaar hadden we darmproblemen en waren we echte zorgenkindjes. Voor het gezin was dat een pittige periode. Je zou verwachten dat onze oudere broer daardoor meer aandacht nodig zou hebben, maar dat was absoluut niet zo. Hij hielp waar hij kon.”
Youtha: “We zijn heel hecht met z’n drieën, terwijl je eigenlijk altijd hoort dat tweelingen samen een speciale band hebben.”
Ninja: “Hoe dan ook bellen we dagelijks. We zeggen altijd dat als we ouder zijn en alleen overblijven, we samen in een bejaardentehuis gaan wonen.”
Youtha: “In mijn werk - ik heb een eigen logopediepraktijk - kan ik me goed identificeren met tweelingen. Ik weet hoe ze zich voelen en samen kunnen communiceren. Ook de ouders vinden dat fijn, zo van ‘jij zal mijn kind wel begrijpen’.” 

Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten tussen jullie?
Youtha: “Onze gezichten zijn precies hetzelfde, op babyfoto’s zie je geen verschil.”
Ninja: “We vielen vroeger op dezelfde jongens, mijn man was bijvoorbeeld een vriendje van Youtha, haha. Verder hebben we precies dezelfde stem en voeren we vaak gesprekken over verschillende onderwerpen, van de hak op de tak en voor anderen onverstaanbaar.”
Youtha: “We hebben ons eigen ding, dat is lastig te omschrijven.”
Ninja: “Ons gewicht vinden we nu beiden belangrijk. Om en om zijn we daar mee bezig: als jij wat slanker bent, ga ik afvallen, en andersom.”
Youtha: “Ja, en als de knop dan om is, dan is ‘het ook goed om. We zijn beiden niet van het opgeven.”

En de grootste verschillen?
Ninja: “Qua uiterlijk lijken we precies op elkaar, maar qua karakter niet. Youtha is eerder geboren, maar ik ben meer de oudere zus.”
Youtha: “Ja, iedereen denkt dat. Jij was altijd mijn beschermer.”
Ninja: “Met veel dingen was ik ook de eerste, bijvoorbeeld met afstuderen, mijn rijbewijs en kinderen.”
Ninja: “In de buik waren we al heel verschillend.”
Youtha: “Ja, toen was je al aanwezig. Ik was veel stiller dan jij.”
Ninja: “Ik heb haar eruit gedrukt denk ik, haha.”

Oproep: Bent u of kent u een tweeling, drieling of zelfs een vierling die in ons blad moeten staan. Laat het ons dan weten via redactie@mijnmagazine.nl